Την άμεση ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του Τελωνείου Κατακόλου ζητούν από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο οι δήμαρχοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Μάκης Παρασκευόπουλος και Θύμιος Κοτζάς. Με κοινή επιστολή τους οι δύο δήμαρχοι χαρακτηρίζουν την απόφαση «τουλάχιστον ακατανόητη», διότι «δείχνει ένα κράτος χωρίς συνέχεια, που δεν συνυπολογίζει το συνολικό σχεδιασμό κάθε περιοχής και αγνοεί παντελώς τόσο τις προοπτικές όσο και τις πραγματικές ανάγκες της».

«Επισημαίνουμε και αναλύουμε στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών το ρόλο και τη σημασία του Κατακόλου για την ευρύτερη περιοχή και εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους είναι απολύτως απαραίτητη η ύπαρξη του Τελωνείου για τη λειτουργία του λιμανιού», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος σύμφωνα με το ilialive.gr.

«Παράλληλα και πάντα από κοινού με τον φίλο δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιο Κοτζά, ζητούμε από όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής –βουλευτές, περιφέρεια, δήμους, επιμελητήριο κλπ.– την υποστήριξη του αιτήματος μας. Θέλω να τονίσω ότι το θέμα δεν είναι απλά η κατάργηση μιας δημόσιας υπηρεσίας. Το θέμα είναι ότι εδώ «δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά». Να έχουμε δηλαδή μια πηγή πλούτου και τη στιγμή που ένα μέρος του κράτους προγραμματίζει επενδύσεις εκατομμυρίων για την αξιοποίησή της, ένα άλλο της θέτει εμπόδια και φραγμούς! Όμως έτσι, το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι πολίτες δεν μπορούμε να πορευτούμε. Αυτό πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει», κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.