Για χρόνια τώρα, οι κάτοικοι του κέντρου και όχι μόνο, βλέπουνε μέρα με τη μέρα την πλατεία Ομονοίας να μαραζώνει και να μετατρέπεται σε γκέτο.

Πρώτα ήρθε η εγκληματικότητα, μετά ο κόσμος που φοβισμένος σταμάτησε να πλησιάζει την περιοχή για να έρθει και το τελειωτικό χτύπημα που ήταν το σχεδόν μαζικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Αυτή τη στιγμή η πλατεία Ομονοίας αποτελεί ένα φάντασμα των παλαιότερων εποχών όπου αποτελούσε τόπο συνάντησης ανθρώπων από όλα τα σημεία της Ελλάδας, ενώ δεκάδες είναι οι αναμνήσεις από τους κατά καιρούς εορτασμούς φιλάθλων.

Πλέον οι εποχές αυτές έχουν αλλάξει ενώ δυστυχώς το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στην πλατεία Ομονοίας αφού ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας από την πλατεία Κουμουνδούρου μέχρι το Σύνταγμα και από το Μοναστηράκι μέχρι το Πολυτεχνείο κινείται στη ζώνη του γκέτο και της παρανομίας.

Τοξικομανείς, παραεμπόριο, πορνεία, άστεγοι, επαίτες έμποροι ναρκωτικών και άλλοι πολλοί δείχνουν να έχουν αναλάβει τον έλεγχο του άλλοτε λαμπρού λαϊκού κέντρου της πόλης.

Εδώ και λίγες εβδομάδες και πριν η αυλαία πέσει τελειωτικά για το κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία έχει κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία της στους δρόμους.

Με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και πεζές περιπολίες σαρώνουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τους δρόμους και τα στενάκια προχωρώντας σε δεκάδες ελέγχους και προσαγωγές.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες η κατάσταση στο κέντρο αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και αυτό είναι κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες όπου παραδοσιακά σημεία που ήταν απροσπέλαστα για τον κόσμο αρχίζουν να καθαρίζουν.

Το ερώτημα είναι για πόσο;