Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Τρίπολης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ώρες.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, Γιώργος Καρλής, με δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια σε αλάτι και βρίσκονται σε επιφυλακή συνεργεία εκχιονισμού του δήμου Τρίπολης, ενώ υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα που ενδεχομένως προκληθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας παρείχε οδηγίες στους πολίτες, κυρίως των απομακρυσμένων χωριών του δήμου, για ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους κατοίκους, πριν και κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων, ενώ σε ό,τι αφορά το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, δεν λειτουργεί.

Σε κάθε περίπτωση οι εκδρομείς για την Οστρακίνα θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του δρόμου από το αστυνομικό τμήμα Λεβιδίου στο τηλέφωνο 27960 22202 και να έχουν υποχρεωτικά στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και όλοι οι οδηγοί που πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.