Το προσχέδιο του σχεδίου ανάπτυξης για το λιμάνι του Πειραιά, που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ), εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος των έργων που έχει αναλάβει ο ΟΛΠ ΑΕ, όπως η ανακαίνιση των δεξαμενών για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Cpt Fu (κάπτεν Φου), αναφέρθηκε στον παράγοντα της εργασιακής ειρήνης, ως κομβικό στοιχείο για την ολοκλήρωση των επενδύσεων.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε κατηγορηματικά ότι το υπουργείο στηρίζει την εργασιακή ειρήνη και επιθυμεί την αποκατάσταση της εικόνας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Όπως είπε, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο ένα πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους στη ζώνη. Ιδιαίτερα τόνισε ότι το υπουργείο υποστηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως και οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της άρτιας λειτουργίας της Πλοηγικής Υπηρεσίας διευκρινίζοντας ότι ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεών της αλλά και του εξοπλισμού της.