Αναληθή χαρακτήρισε ο εισαγγελέας τους βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Ο εισαγγελέας Έδρας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας, Χαράλαμπος Λακαφώσης στην αγόρευσή του είπε πως: «Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλλα και πυροβόλησε δύο φορές».

Βάση πολλών καταθέσεων μαρτύρων ,που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου μαθητή στις 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, ο εισαγγελέας τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι «αναβάθμισαν την ένταση της επίθεσης που δέχθηκαν με το περιπολικό».

Μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση που έλαβαν από κοινού οι Κορκονέας και Σαραλιώτης, να επιστρέψουν πεζοί στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα «ασύμμετρη και επιχειρησιακά επικίνδυνη».

Συνέχισε λέγοντας πως οι δύο κατηγορούμενοι έχουν ταυτόσημη λεκτική αποτύπωση της επίμαχης επίθεσης στις απολογίες τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.