Δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους, γεμάτοι ανησυχία, φόβο και οργή για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και απαισιόδοξοι για το μέλλον. Αυτό είναι το κλίμα μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 18-34 ετών σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των ερωτηθέντων έχουν τάσεις φυγής από τη χώρα και δηλώνουν ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έφευγαν. Το 67,2% πιστεύει ότι το Δημόσιο είναι το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και μόλις το 5% θα ήθελε στο μέλλον μία θέση δημοσίου υπαλλήλου.

Οι περισσότεροι δεν έχουν το εισόδημα που θα επιθυμούσαν, δέχονται την οικονομική βοήθεια των γονέων τους και δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη ζωή τους. Το 64% θεωρεί την ανεργία ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 10% των νέων σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πόλη και να ασχοληθούν με γεωργικές καλλιέργειες.

Όσο για τους παράγοντες που εμπνέουν εμπιστοσύνη, τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται στο ναδίρ, με 0,6%. Το 62,7% των νέων εμπιστεύονται πάνω απ’ όλα… τον εαυτό τους.