Χωρίς νερό και φαγητό για ένατη μέρα σήμερα παραμένει 35χρονος κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος κάνει απεργία πείνας μέχρι τελικής πτώσης.

Χθες ο γιατρός που τον παρακολουθεί συνέστησε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε γιατί δε θέλει, όπως είπε, να του χορηγηθεί ορός, σύμφωνα με το cretalive.

Ο 35χρονος από τη Ρουμανία δείχνει αποφασισμένος να φύγει από εκει νεκρός ή ζωντανός, σύμφωνα με νομικούς κύκλους της φυλακής. Η περίπτωση του είναι ιδιάζουσα καθώς, αν και έχει δικαστική απόφαση απέλασης με την έκτιση της ποινής, το Δικαστικό Συμβούλιο απορρίπτει τις αιτήσεις του.

Ο κρατούμενος ήδη έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών για ληστεία και άλλα αδικήματα. Μπήκε στην φυλακή σχεδόν ανήλικος και τα πρώτα χρόνια του εγκλεισμού του διέπραξε αρκετά πειθαρχικά αδικήματα, τα οποία όμως σήμερα έχουν παραγραφεί.

Η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν 25 χρόνια και με την έκτιση των 15 ετών, έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης. Όμως, όπως αναφέρεται, το αίτημα του δεν γίνεται δεκτό λόγω των παλαιότερων πειθαρχικών που είχε καθώς θεωρείται ότι δεν έχει «σωφρονιστεί» και άρα θα πρέπει να παραταθεί ο χρόνος εγκλεισμού του.