Για την 1η Μαρτίου ορίστηκε ως η επίσημη πρώτη της λειτουργίας της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, η οποία θα απορροφήσει το δίκτυο 361 καταστημάτων της Μαρινόπουλος.

Αυτό αναφέρει επιστολή της διοίκησης της Σκλαβενίτης προς προμηθευτές σχετικά με τους κεντρικούς αποθηκευτικούς χώρους όπου θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις εμπορευμάτων.

Ωστόσο την ίδια στιγμή υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως: «Η πρόσφατη επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης Μαρινόπουλου είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με παράσταση ψευδών γεγονότων τόσο προς τους προμηθευτές, που παραπλανήθηκαν και συμφώνησαν να υπογράψουν τη συμφωνία εξυγίανσης, όσο και προς το Δικαστήριο που την επικύρωσε. Γίνονται διαρκώς ψευδείς αναφορές για τη δήθεν διάσωση εργαζομένων και στην πραγματικότητα έμειναν απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι στο σύστημα συνεργασίας Μαρινόπουλου – Καρυπίδη. Κουρεύτηκαν με παραδικαστική και φασιστική μεθοδολογία οι απαιτήσεις της εταιρείας μας από την εταιρεία Μαρινόπουλου κατά 98,2%, ενώ η εταιρεία Μαρινόπουλου είχε αναγνωρίσει εγγράφως τις απαιτήσεις μας ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, λύοντας τη σύμβαση franchise με απατηλές μεθοδεύσεις».

Όπως αναφέρει η εταιρεία: «Εάν επικυρωθεί τελικά η διαγραφή των αναγνωρισμένων υπολοίπων της οφειλής Μαρινόπουλου προς την εταιρεία μας, τότε οι 1.500 εργαζόμενοί μας είναι καταδικασμένοι να μείνουν απλήρωτοι».

Τα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης επισημαίνουν ότι «τα 30 εκατ. ευρώ που μας οφείλει ο Μαρινόπουλος, θα τα διεκδικήσουμε ακόμη και εάν χρειασθεί να προσφύγουμε σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, τους οποίους ενημερώνουμε. Παρά την αρνητική γνώμη του ορκωτού ελεγκτή της Εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο βεβαίωσε αναληθή περιστατικά προς το Δικαστήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να πιεσθεί, να πεισθεί και τέλος να δεχθεί την συμφωνία εξυγίανσης.

Με τη γνωστή κατάσταση που επικρατούσε στην ελληνική οικονομία εν έτει 2015, η Εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. συνήψε δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ τόσο από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, ελεγκτέα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που προφανώς εν γνώσει τους παρέβλεψαν τις οικονομικές καταστάσεις και τις γνώμες ορκωτών ελεγκτών, όσο και από νομικά πρόσωπα του ιδίου ομίλου – θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες συμμετείχαν στην συμφωνία εξυγίανσης, ο οποίος δανεισμός συνομολογείται από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε., όπως και ότι έχει συνάψει εγγυήσεις υπέρ τρίτων νομικών προσώπων καθώς και εικονικά ενδοομιλικά δάνεια (π.χ. προς τη Βουλγαρία), που εξυπηρέτησαν την εκροή κεφαλαίων της Εταιρείας στο εξωτερικό, προκειμένου να υποστηρίξουν τον πολυτελή και πολυδάπανο βίο μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου».