Τους τετράποδους συνεργάτες της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάζει ρεπορτάζ του Achaianews το οποίο μεταδόθηκε κι από τον επίσημο λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ. στο Twitter.

«Ο Ρίκι και ο Μάρλεϊ εν δράσει. Γνωρίστε τους τετράποδους συνεργάτες μας» γράφει το tweet της ΕΛ.ΑΣ. συνοδεύοντας το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας χρησιμοποιούνται «εκεί που ο άνθρωπος δεν μπορεί να προσφέρει», λέει άντρας της αστυνομίας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «υπάρχει η όσφρησή τους η οποία μας βοηθάει προκειμένου να εντοπίζουμε επικίνδυνες ουσίες, να εντοπίζουμε ναρκωτικά, να εντοπίζουμε εκρηκτικά, εκεί που η ανθρώπινη παρουσία δεν θα ήταν αποτελεσματική».

Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι λοιπόν η βοήθεια των τετράποδων βοηθών της αστυνομίας καθώς με τη συνδρομή τους «έχουν συλληφθεί πάρα πολύ επικίνδυνοι κακοποιοί και η σύλληψή τους έγινε μόνο και μόνο επειδή υπήρχε αστυνομικός σκύλος», όπως λέει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.