Σύσκεψη για την ασφάλεια των πολιτών στη Λακωνία

Προτεραιότητα το θέμα, είπε ο Πέτρος Τατούλης


ΕΛΛΑΔΑ
14:48
26/10/2011
Σύσκεψη για την ασφάλεια των πολιτών στη Λακωνία
1
loading

Η ασφάλεια των πολιτών της Λακωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε στη Σπάρτη, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε πως τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της περιφέρειας βρίσκονται σε προτεραιότητα, γιατί αποτελούν θέματα κοινωνικής συνοχής.

Είπε επίσης ότι υπάρχει συνεργασία σε υψηλό επίπεδο με όλες τις δομές τις κοινωνίας υπέρ της νομιμότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και πρόσθεσε πως, «τα προβλήματα κλοπών, ληστειών, βίας, ναρκωτικών, λαθρομετανάστευσης, οδικής ασφάλειας είναι προβλήματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία και η αιρετή περιφέρεια με συνέργιες και συνεργασίες με όλους του ΟΤΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσει να συμβάλει στη σωστή διαχείρισή τους για να περιορίσει την εγκληματικότητα».

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη Λακωνία, τονίζοντας πως δεν θα επιτραπεί η δημιουργία και διατήρηση γκέτο στην περιφέρειά.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την ηγεσία της αστυνομίας στην περιφέρεια κι αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει, αλλά και στην αρωγή που εξασφάλισε η περιφέρεια για την υλικοτεχνική υποδομή ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει δοθεί στην αστυνομία με προμήθεια ειδικών οχημάτων και άλλου εξοπλισμού, τονίζοντας ότι, «αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και την αδυναμία της πολιτείας για να καλύψει ανάγκες υποδομών της ΕΛ.ΑΣ. και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Ο δήμαρχος Σπάρτης και οι αντιδήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους και κυρίως για τους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες.

Από την πλευρά του ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος, επεσήμανε ότι η Λακωνία και η Αρκαδία βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nikos54321

    Βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας και θα παραμείνουν. Στη Λακωνία οι κάτοικοι σε αυτό το θέμα είναι πρωτοπόροι και έχουν βρει τον τρόπο για να κόψουν την φόρα στους λαθρομετανάστες.. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει