Διάσωση στα παγωμένα ορμητικά νερά του ποταμού

Δείτε εντυπωσιακό βίντεο και φωτογραφίες


ΕΛΛΑΔΑ
17:50
15/12/2016
Διάσωση στα παγωμένα ορμητικά νερά του ποταμού
loading

«Διάσωση σε Ορμητικά Νερά» ήταν ο τίτλος του προγράμματος που ολοκληρώθηκε στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα στον ποταμό Καρπενησιώτη, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η εκπαίδευση έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε ο ΟΑΕΔ με το Πυροσβεστικό Σώμα και υλοποίησε το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ.

Εκπαιδευτής ήταν ο Γιάννης Χολέβας, πιστοποιημένος εκπαιδευτής Διάσωσης Ορμητικών Νερών της Rescue 3 International. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος όλα τα στελέχη της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. μαζί και με τον Διοικητή της, Αντιπύραρχο Αντώνη Μίχα.

Τα πλάνα και οι εικόνες που θα δείτε είναι εντυπωσιακές και έχουν τραβηχτεί από action camera, ενσωματωμένη στο κράνος του εκπαιδευτή και από κινητό τηλέφωνο.

askpotemak2

Η Διευθύντρια του ΚΕΚ Λαμίας κ. Μερσίνα Παρηγόρη δήλωσε: «Στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε ο ΟΑΕΔ με το Πυροσβεστικό Σώμα και την κατάρτιση των υπαλλήλων της ΕΜΑΚ, μέσω των ΚΕΚ που διαθέτει ο Ογανισμός, εκτιμώντας τη σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα της «Διάσωσης σε Ορμητικά Νερά» χρηματοδότησε αυτό το πρόγραμμα των 50 ωρών που υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ.

askpotemak3

Στους εκπαιδευόμενους δίνεται η δυνατότητα μετά από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις να πιστοποιηθούν από το μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό Rescue 3 International.

askpotemak4

Το ΚΕΚ Λαμίας θα υλοποιήσει ακόμη τέσσερα εγκεκριμένα προγράμματα που προτάθηκαν από το Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο κ.Αντώνη Μίχα ο οποίος έδειξε από την αρχή της επικοινωνίας μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των στελεχών του και είναι τα εξής:

  • «Διάσωση από βράχο, βασικές αρχές βουνού και ορειβασίας»
  • «Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών»
  • «Ορειβασία σε χειμερινό βουνό-Προσανατολισμός και βασικές αρχές μετεωρολογίας»
  • «Διαχείριση ψυχολογικής κατάστασης του διασώστη πριν το συμβάν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό».

askpotemak5

askpotemak6

askpotemak7

askpotemak8

askpotemak9

askpotemak10

askpotemak11

askpotemak12

askpotemak13

askpotemak14

Περισσότερες ειδήσεις από τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει