Είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας και οι ορδές των ξένων που το επισκέπτονται ανελλιπώς κατά την παραμονή τους στην πρωτεύουσα το επιβεβαιώνουν.

Δεν είναι όμως το Μοναστηράκι μόνο τουριστικό «αξιοθέατο», είναι αγαπημένος και διαχρονικός προορισμός περιπάτου και για τους Αθηναίους που πάντα βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον εκεί κι έναν λόγο να κατηφορίσουν την Ερμού για να το επισκεφθούν.

Η διάσημη αγορά του είναι πόλος έλξης για πολλών ειδών διαφορετικούς επισκέπτες. Άλλοι κατεβαίνουν μόνο για τη βόλτα, για να «χαζέψουν» τους πάγκους και τα παλαιοπωλεία που πάντα κρύβουν κάποιο «θησαυρό».

Άλλοι κάνουν ένα πέρασμα πριν πιουν τον καφέ τους ή γευματίσουν στις ταβέρνες της περιοχής. Κι άλλοι κατεβαίνουν πολύ στοχευμένα για να βρουν κάτι που δεν βρίσκουν αλλού αλλά είναι σίγουροι πως θα το βρουν στο Μοναστηράκι «που τα έχει όλα».

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.