Τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο και τους κατοίκους της περιοχής Βούλγαρη, που υπέστη καθίζηση εξαιτίας της διάνοιξης της σήραγγας του μετρό, ενημέρωσαν το απόγευμα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της κοινοπραξίας και της Αττικό Μετρό, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης.

Από την Αττικό Μετρό ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα τεχνικής φύσεως για το κτίριο και δόθηκαν διαβεβαιώσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης πως δεν υπάρχει κανένα θέμα καταλληλότητας. Οι διαβεβαιώσεις έχουν διατυπωθεί και γραπτά προς τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των παιδιών σε όμορο νηπιαγωγείο, κάτι το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει, ούτως ή άλλως, το προσεχές καλοκαίρι, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιείται από πέρσι για μεταστέγαση νηπιαγωγείων σε κατάλληλους χώρους.

Σημειώνεται, πως η μίσθωση του ακινήτου που στεγάζεται το 102ο νηπιαγωγείο είχε λήξει εδώ και καιρό και ο δήμος κατέβαλε αποζημίωση χρήσης μέχρι την οριστική αποχώρηση.