Δακρυγόνα, μολότοφ, πέτρες, χημικά και ξύλο έχουν την «τιμητική» τους στα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και της πορείας μαθητών-φοιτητών στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στην Πλατεία Συντάγματος.

Δεκαπέντε προσαγωγές εκ των οποίων 10 συλλήψεις και τέσσερις τραυματισμοί, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, είναι ο τραγικός απολογισμός, μέχρι αυτήν την ώρα, των επεισοδίων.

Ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, τεμάχια μαρμάρων, που αποκόλλησαν από διάφορα σημεία, βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα. Άμεση ήταν και η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων με δακρυγόνα.

Επιθέσεις με γκλοπ σημειώθηκαν και κατά απλών πολιτών που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας και ενίοτε ένωναν τη φωνή τους με αυτή των διαδηλωτών ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

Μερικοί κουκουλοφόροι εισήλθαν στις αποβάθρες του μετρό όπου αφαίρεσαν πυροσβεστήρες και στη συνέχεια εκτόξευαν το περιεχόμενό τους προς τις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια της οδού Αμαλίας. Επίσης στην είσοδο του μετρό επί της Πλατείας Συντάγματος ομάδα από τα ίδια άτομα επιτέθηκε και τραυμάτισε ιδιώτη που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Τέλος, προανάκριση ενεργείται από τη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής.