Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στα Χανιά η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων τους πρώτους μήνες του 2016.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει καταγράψει 29 εργατικά ατυχήματα στην περιοχή, εκ των οποίων δύο ήταν θανατηφόρα, ενώ σε όλη τη διάρκεια του 2015 είχαν καταγραφεί 37 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα δύο ήταν θανατηφόρα.

Το χθεσινό εργατικό δυστύχημα στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, με θύμα ένα 25 χρόνο αλλοδαπό εργάτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από όχημα κλάρκ που οδηγούσε, προκάλεσε την αντίδραση τοπικών φορέων και συνδικάτων.

Το Εργατικό Κέντρο της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο αλλοδαπός εργάτης δεν κατείχε την απαραίτητη άδεια χειριστή του μηχανήματος κλάρκ, ενώ σήμερα το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων συνδικαλιστών φορέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Σε δηλώσεις του, το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Φώτης Ρηγανάκος, υποστήριξε ότι οι συνθήκες σε πολλούς εργασιακούς χώρους, τους έχουν μετατρέψει σε κάτεργα και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία και στο συνδικαλιστικό κίνημα, «για να διεκδικήσουν τη ζωή τους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα έκανε γνωστό, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα συνδικάτα θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ελέγχου των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς και για αυτό ζήτησε και τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών.

Για το χθεσινό εργατικό δυστύχημα εξέδωσε ανακοίνωση και η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» Χανίων, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμοζόταν και εξακολουθούν να εφαρμόζονται από την εργοδοσία.