Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα μετά το αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη να κατατεθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλλει από το 2003 και μετά.

Σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρόεδρος του αρμόδιου Τμήματος που εξέδωσε τη δεύτερη αρνητική απόφαση Ν. Αγγελέρας επέμεινε πως ο επίμαχος διαγωνισμός για την προμήθεια του χαρτιού ήταν παράνομος και είχε ενημερωθεί εγκαίρως για αυτό η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Στη δήλωση του ο κ. Αγγελάρας αναφέρει: «Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην ποιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.
Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας.

Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια «χάρτου λευκού εκτυπώσεων» του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομη. Η κρἰση μας αυτή ανακοινώθηκε (γραπτώς και προφορικώς) εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια».

Το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη για να ενημερωθεί επισήμως για το θέμα, μετά τις αιτιάσεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για καθυστέρηση από το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο στη λήψη απόφασης για την έγκριση του διαγωνισμού προμήθειας χαρτιού.

Χωρίς να παραβλέπει τα στοιχεία της κ. Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες την εκτίμηση του κ. Καραβοκύρη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς βιβλία με την έναρξη της σχολικής περιόδου οι μαθητές.