Απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ για ΙΧ και δίκυκλα η Αττική οδός

Αύξηση για τα βαρέα οχήματα από την 1η Ιουλίου 2016


ΕΛΛΑΔΑ
21:52
31/05/2016
Απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ για ΙΧ και δίκυκλα η Αττική οδός
5
loading

Η Αττική Οδός, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απορροφήσει, προς το παρόν, την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% για την πλειονότητα των χρηστών. Η βασική τιμή των διοδίων της Αττικής Οδού που καταβάλλεται σε μετρητά για τα επιβατηγά οχήματα και δίκυκλα θα παραμείνει η ίδια σε 2,80 ευρώ και 1,40 ευρώ, αντίστοιχα.

Από την 1η Ιουλίου 2016, όμως θα υπάρξει αύξηση για τα βαρέα οχήματα και συγκεκριμένα για την κατηγορία 5 από 7,00 ευρώ σε 7,10 ευρώ και για τη κατηγορία 6 από 11,20 ευρώ σε 11,30 ευρώ.

Επίσης, τον προσεχή Ιούλιο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα τεθούν σε εφαρμογή μικρές αναπροσαρμογές στα εκπτωτικά προγράμματα που ισχύουν. Σύμφωνα με την εταιρία πάντως παρά τις αναπροσαρμογές, όλες οι κατηγορίες των συνδρομητών, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις σε σχέση με το βασικό διόδιο.

Η Εταιρία επισημαίνει ότι η τελευταία αύξηση των διοδίων έγινε τον Φεβρουάριο του 2006, με μια πρόσθετη αναπροσαρμογή κατά 0,10 ευρώ το 2010, μετά τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις ΦΠΑ από 18% σε 23%. Σήμερα οι τιμές των διοδίων της Αττικής Οδού παραμένουν περίπου 30% χαμηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Labros Tzumerkiotis

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΡΒΕΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΠΕΥΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΑ

 2. avatar greg

  [...].... ποσο να το πατε πια......εκμεταλευτες.....ελεεινοι....

 3. avatar Σωθήκαμε!

  Αντί για 2,83 θα συνεχίσουμε να δίνουμε 2,80!

 4. avatar ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

  ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΛΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ .....ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ

 5. avatar Μπόμπολας Γιώργος

  Καλά, θεά η Αττική Οδός!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει