Ομάδα αντιεξουσιαστών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά, προκειμένου να κάνει παρέμβαση κατά της κυβέρνησης και της Frontex αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ένα πανό υπέρ των προσφύγων αναρτήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ενώ κατά την απομάκρυνσή της η ομάδα πέταξε μπογιές στο υπερυψωμένο φυλάκιο στην περίφραξη του υπουργείου προς την Πέτρινη Αποθήκη.

apeoiasu1

Κείμενο της Ex Portu – Αντιεξουσιαστική Κίνηση αναρτήθηκε αργότερα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία αναφέρεται: «Το μεσημέρι της 18/4 ως Ex Portu αντιεξουσιαστική κίνηση μαζί με συντρόφους του δικτύου της ΑΚ, κινηθήκαμε αιφνιδιαστικά και αποκλείσαμε το υπουργείο ναυτιλίας που βρίσκεται στον ίδιο ασφυκτικά φρουρούμενο χώρο με τα γραφεία της frontex στο λιμάνι του Πειραιά.

apeoiasu2

Επιλέξαμε να λούσουμε με κόκκινη μπογιά συγκεκριμένα σημεία στο χώρο, θέλωντας να καταδείξουμε την ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της frontex για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα του αιγαίου. Οπως φαίνεται σε φωτογραφία από την παρέμβαση, ένστολος του λιμενικού σώματος έσπευσε να χειροδικήσει εναντίον συντόφου κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, αλλά του κόπηκε γρήγορα η όρεξη.

Η δράση αυτή, προιόν της 13ης πανελλαδικής συνάντησης της ΑΚ, δηλώνει την εναντίωση μας στην ευρωπαική-κυβερνητική πολιτική των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, των κέντρων κράτησης, της στοχοποίησης των αλληλέγγυων.

apeoiasu4

Καλούμε σε κλιμάκωση των δράσεων ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και τα κλειστά σύνορα και γι αυτό το λόγο στις 15 Ιουλίου η ΑΚ στα πλαίσια του πανευρωπαικού δικτύου Βeyond Εurope καλεί και συμμετέχει στη διοργάνωση του NO BORDER CAMP στη Θεσσαλονίκη».