Ως αντισυνταγματικές και παράνομες ζητούν να ακυρωθούν υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση  μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους 47 κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημιουργίας του hot spot, σε  τριώροφο ιδιωτικό κτίριο στην συμβολή των οδών Γεωργίου Μπάκου και Αθανασίου Καρπενησιώτη το οποίο μισθώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης  για να φιλοξενήσει μετανάστες.

Όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές καθώς αλλάζει η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου  και μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και  γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέτσερο.

Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού Άλσους ενώ, όπως λένε, παραβιάζονται και οι  επιτρεπόμενες χρήσεις γης της περιοχής, καθώς επιτρέπει ξενώνες και ξενοδοχεία μέχρι 100, ενώ οι μετανάστες  στο Αττικό Άλσος θα ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.