Στην καταδίωξη και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ληστών πρωταγωνίστησε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην αφετηρία των λεωφορείων στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Όθωνος, απέναντι ακριβώς από τη Βουλή.

Όπως περιέγραψε ο Γ. Αμυράς βγαίνοντας από τη Βουλή είδε δύο Άραβες να βγαίνουν τρέχοντας από ένα λεωφορείο που είχε προορισμό το αεροδρόμιο, έχοντας κλέψει προηγουμένως μία βαλίτσα από έναν Ασιάτη τουρίστα, ο οποίος πρόλαβε βγήκε από το λεωφορείο και άρχισε να τους κυνηγά, τους έφτασε, χωρίς όμως να μπορεί να τους πάρει τη βαλίτσα, αφού ήταν ένας εναντίον δύο.

Όταν ο βουλευτής αντιλήφθηκε το συμβάν παρενέβη, πλησίασε τους ληστές και τους πήρε τη βαλίτσα. Εκείνοι πανικοβλήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια.

Οι δύο αλλοδαποί έφυγαν τρέχοντας κατηφορίζοντας την οδό Ερμού. Ο κ. Αμυράς τούς ακολούθησε τρέχοντας από πίσω τους και αφού προηγουμένως είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Αρκετά χαμηλά στην Ερμού, κοντά στην Καπνικαρέα, οι δύο ληστές χάθηκαν ανάμεσα στο πλήθος, ωστόσο ο κ. Αμυράς είχε δώσει την περιγραφή τους στην αστυνομία, με αποτέλεσμα δύο «Ζητάδες» να τους εντοπίσουν μέσα στα στενά. Αφού τους συνέλαβαν, ειδοποίησαν τον κ. Αμυρά ο οποίος στη συνέχεια τους αναγνώρισε.

Όπως είπε ο κ. Αμυράς μιλώντας στον ΑΝΤ1 όταν είδε το περιστατικό «έπεσε να βοηθήσει». Μάλιστα για το κυνήγι είπε «το σκέφτηκα. Λέω αν βγάλουν καμιά καραμπίνα και σε καθαρίσουν…»