Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες και άλλο υλικό θα εξοπλιστούν 53 σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής στα Χανιά, μετά την έγκριση της πίστωσης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη, η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει με διαγωνισμό, ενώ η νέα υλικοτεχνική υποδομή και τα μέσα θα είναι στα ειδικά σχολεία μέσα στο φθινόπωρο.

Η διανομή θα γίνει σε 53 σχολικές μονάδες που έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους και θα χρησιμοποιείται όχι μόνο μόνο από τα τμήματα ένταξης, αλλά και από όλη την σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, στα Χανιά παρακολουθούν μαθήματα ειδικής αγωγής 210 παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 647 παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και άλλες ανάγκες. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και 35 νήπια.

Σε όλη την Κρήτη θα διατεθεί, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για εξοπλισμό σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης, το ποσό των 5.000.000 ευρώ.