Την εθνική οδό Ιωαννίνων- Άρτας, στο ύψος τής γέφυρας στην είσοδο της πόλης, έκλεισαν για μία ώρα, με τρακτέρ και άλλα οχήματα, οι αγρότες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ.

Τα τρακτέρ και οι αγρότες παραμένουν στη γέφυρα εν αναμονή των εξελίξεων. Αυτή την ώρα, συνεδριάζει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Άρτας, που προχθές είχε στήσει μπλόκο στο Κομπότι, για να καθορίσει τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων διαμαρτυρίας.

Προσυγκεντρώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στα μεγάλα χωριά της Θεσπρωτίας, με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Όπως αποφάσισε το συντονιστικό τους όργανο, αύριο το πρωί στις 10, θα κατευθυνθούν όλοι στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας και θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην Εγνατία. Μάλιστα, απευθύνουν κάλεσμα προς τους φορείς και τις οργανώσεις να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί, συλλαλητήριο που διοργάνωσαν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωτεχνικοί, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με τρακτέρ. Οι διαδηλωτές, ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο το απόγευμα για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κινητοποιήσεις στην Πάτρα

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών– Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έχουν παρατάξει από το πρωί τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που συνδέει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.