Το χάσμα που χωρίζει τους αυτοκινητιστές με τον υπουργό Υποδομών στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί επιβεβαιώθηκε πλήρως στη σημερινή μαραθώνια συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία απέβη άκαρπη.

Μολονότι είχε καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας και παρά το γεγονός ότι μετά το ραντεβού οι ιδιοκτήτες ταξί τόνισαν ότι υπήρξε θετικότερη στάση από πλευράς του Γ. Ραγκούση, εντούτοις δε βρέθηκε σημείο επαφής, και ως εκ τούτου οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα».

Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά», κατέληξε.

Οι αυτοκινητιστές προσήλθαν στα τραπέζι του διαλόγου επαναλαμβάνοντας την «κόκκινη γραμμή» για τον κλάδο, η οποία είναι να ισχύσουν πληθυσμιακά κριτήρια για την έκδοση νέων αδειών.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υποδομών εμφανίστηκε και αυτός αμετακίνητος στη θέση του για πλήρη απελευθέρωση, τονίζοντας πως αναμένει τις προτάσεις όλων των φορέων έως το τέλος Αυγούστου.