Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη.

Συνομίλησαν με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με εργαζόμενους αλλά και με κρατούμενους, οι οποίοι και του εξέθεσαν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Πεταλωτής απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της μεταφοράς ασθενών κρατουμένων από άλλους νομούς στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και ήδη έδωσε εντολή να εξεταστεί από την αρχή, ο τρόπος, οι λόγοι και οι συνθήκες υπό τις οποίες κάποιοι κρατούμενοι μεταφέρονται από νομούς της περιφέρειας στα Νοσοκομεία και τα Καταστήματα Κράτησης της Αθήνας, ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται επί τόπου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ψυχιατρείο Κρατουμένων, όπου επιθεώρησαν τους χώρους και είχαν συζήτηση

Τέλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει στο Ψυχιατρικό Κατάστημα για να έχει πιο αναλυτική επικοινωνία με τους ίδιους τους κρατούμενους και να εξετάσει περαιτέρω τα προβλήματά τους.