«Η γιαγιά μου, μου έλεγε ότι οι γυναίκες που βγαίνουν στα θέατρα δεν ήταν ιδιαίτερα καλής φήμης». Λόγια που τρόμαξαν τη Μάρω Κοντού, που την επηρέασαν. Όμως, δεν την έκαναν να αφήσει τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής της: την υποκριτική.

Η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε στο Κουκάκι το 1937 και έχει καταγωγή από τα Ψαρά. Τη χρονιά που αποφοιτούσε από το Γ΄Γυμνάσιο Θηλέων Μακρυγιάννη ολοκλήρωνε τις σπουδές της στο χορό, στη σημερινή Κρατική Σχολή Χορού και εξασφάλιζε υποτροφία για τη σχολή HLADEK στη Γερμανία.

Για τέσσερα χρόνια, από το 1954 μέχρι το 1958, βρέθηκε στο χορό Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού θεάτρου. Απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της ηθοποιός και χαρακτηρίστηκε μάλιστα εξαιρετικό ταλέντο. Ένα χρόνο αργότερα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο πλευρό του Δημήτρη Χορν με το έργο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ.

Η Μάρω Κοντού μετά τα περισσότερα από 50 χρόνια στο θέατρο, είναι ακόμη ενθουσιασμένη για τη δουλειά της αλλά πάνω απ’ όλα είναι ειλικρινής. Δεν ντρέπεται να σχολιάσει την πολιτική άλλωστε με την οποία ασχολήθηκε αφού υπήρξε βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία.

Αρχικά θήτευσε από τις 29 Ιουλίου 1999 μέχρι τον Απρίλιο του 2000. Ορκίστηκε για τρίτη φορά στο βουλευτικό θώκο τον Ιανουάριο του 2007, ως πρώτη επιλαχούσα των εκλογών του 2004, λόγω της παραίτησης του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εκείνη την περίοδο έβαζε υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές όμως του 2007 έλαβε τη 12η θέση ανάμεσα στους υποψηφίους του κόμματός της στην Α΄Αθηνών και δεν εξελέγη.

Διετέλεσε ακόμη δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, την περίοδο 1994 – 2002 επί Δημήτρη Αβραμόπουλου και υπήρξε πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα 9,84 από το 1995 μέχρι το 2002 και από το 2004 μέχρι το 2006 βρέθηκε στη θέση της προέδρου στο κέντρο βρεφών «Μητέρα».

Σήμερα, η Μάρω Κοντού δεν έχει αφήσει τη ζωγραφική. Άλλωστε, έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία έκθεση στη Γκαλερί Αντήνωρ το 1993. Αλλά όπως λέει στο newsbeast.gr, η ζωγραφική έρχεται όποτε θέλει εκείνη στη ζωή της, διαφορετικά κάθε μέρα θα ζωγράφιζε, ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκεται διακοπές.

Όμως, η Μάρω Κοντού, δεν είναι και στην καλύτερη της περίοδο παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να το κρύψει. Πρόσφατα χτύπησε το πόδι της, «το τσάκισα», όπως αναφέρει εκείνη και οι γιατροί την υπέβαλλαν σε εξετάσεις και σε διαρκή θεραπεία. «Πρέπει να κάνω πολλά μπάνια και πολλές ασκήσεις» μου είπαν.

Και γι’ αυτό η ηθοποιός δεν θέλει να σκέφτεται καθόλου την επόμενη μέρα. Θεωρεί το καλοκαίρι εποχή για τις παρέες της, τις φίλες της, τα μπάνια στη θάλασσα και τις διακοπές παρά περίοδο ευρέσεως εργασίας.

«Από φθινόπωρο θα δω τι θα κάνω. Πάντως, ακόμη κι αν τώρα δεν έχω μιλήσει με κανένα, δεν πρόκειται να κάτσω άπραγη. Ποτέ δεν έκατσα», τονίζει.

Κι αυτός είναι ο λόγος που θεωρεί ότι οι νέοι όσο ταλέντο και να διαθέτουν, πρέπει αν δεν τα καταφέρουν στην υποκριτική, να έχουν εναλλακτικές.

Η Μάρω Κοντού πάντως, παρά τα προβλήματα, κατέβηκε στο Σύνταγμα, φορώντας καπέλο κα γυαλιά για να μην αναγνωριστεί και τάχθηκε στο πλευρό των Αγανακτισμένων. «Κατέβηκα δύο ή τρεις φορές αλλά δεν ήθελα να με αναγνωρίσουν επειδή έχω υπάρξει βουλευτής και δεν ήθελα να εμπλακώ σε καβγά με κάποιον».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».