Από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων, προκειμένου να επιλεγούν οι νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χανίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο θα πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο γραφείο διαμεσολάβησης, στο δημαρχείο Χανίων, από τις 7 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Δικαιούχοι για ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο είναι Έλληνες πολίτες, κάτοικοι του δήμου Χανίων, καθώς και αλλοδαποί που κατοικούν στα διοικητικά όρια του δήμου και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα σε αυτά.

Η δομή του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Χανίων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Περίδου, εγκαινιάστηκε και λειτουργεί από τις 15 Μαρτίου 2012, επί δημαρχίας Μανώλη Σκουλάκη. Οι πρώτοι δικαιούχοι ήταν 220, το 2013 ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 300 και το 2014 καταγράφηκαν 430.

«Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να αυξηθεί στο μέτρο του δυνατού ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος, Μανώλης Φραγκάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι από τη φετινή χρονιά έχουν αλλάξει τα κριτήρια επιλογής, κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.