Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των απόρων ασθενών που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που έχει διαπιστώσει ότι τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην ανανέωση των βιβλιάριων Πρόνοιας για τις ευπαθείς αυτές ομάδες του πληθυσμού. Ο ΙΣΑ επισημαίνει οτι είναι απαράδεκτο το γεγονός, ο χρόνος αναμονής για την έκδοση του βιβλιαρίου Πρόνοιας να έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα οι άποροι να μένουν για περισσότερο από μισό χρόνο χωρίς επιδόματα και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η αναμονή μπορεί να φτάσει τους εννέα και δέκα μήνες.

Σημειώνεται ότι το βιβλιάριο της Πρόνοιας ανανεώνεται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι, λίγο καιρό μετά την ανανέωση του βιβλιαρίου τους, να πρέπει να επαναλάβουν εκ νέου την διαδικασία .

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, τονίζει οτι «το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και περισσότεροι άποροι και ανασφάλιστοι, βρίσκουν καταφύγιο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο δίνει μάχη για να εξασφαλίσει τη φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, για όλους αυτούς τους ασθενείς. Ωστόσο, είναι απαράδεκτο την πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η πολιτεία να εγκαταλείπει ακόμα και τους άπορους και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδης υποχρεώσεις της».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.