Ευθύνες στην Αστυνομία χρεώνει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για τη δολοφονία του αστυνομικού – φρουρού Νεκτάριου Σάββα από τη Σέχτα Επαναστατών τον Ιούνιο του 2009 και επιδικάζει ως αποζημίωση στην οικογένειά του το ποσό των 500.000 ευρώ.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει η σύζυγος, η κόρη και οι γονείς του αστυνομικού ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την φρούρηση της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ΕΛΑ, αλλά ομοφώνως αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά η πρώην σύζυγός του παρέμενε ως μάρτυρας υπό προστασία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης η δολοφονία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι υπεύθυνοι της αστυνομίας είχαν… διακρίνει ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 οι αστυνομικοί είχαν μπει στο στόχαστρο των τρομοκρατικών οργανώσεων , αρχής γενομένης από την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού ,την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών.

Το ελληνικό δημόσιο για να μην πληρώσει την αιτούμενη αποζημίωση αντέτεινε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί καμία τρομοκρατική επίθεση ακόμα και αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα σύνεσης και επιμέλειας. Η απάντηση ήρθε από τους δικαστές με την απόφασή τους στην οποία αναφέρουν ότι ναι μεν η επίθεση ήταν αιφνιδιαστική, αλλά τα αρμόδια όργανα της ΕΛΑΣ δεν είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επαρκή προστασία του θύματος.

Ενδεικτικά μάλιστα επισημαίνεται ότι από το 2002 μέχρι το 2009 που η Σ. Κυριακίδου ήταν προστατευόμενη μάρτυρας έμενε στην ίδια διεύθυνση και πως οι ίδιοι ακριβώς αστυνομικοί είχαν αναλάβει τη φρούρησή της για έναν χρόνο και 7 μήνες.