Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, συμμετέχοντας στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και στην αυριανή Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

Μνήμες τηλεπικοινωνιών στο studio τηλεόρασης του Μουσείου ΟΤΕ
Σε ένα από τα πρώτα στούντιο της ελληνικής τηλεόρασης, που βρίσκεται στο Μουσείο, θα παρουσιαστεί οπτικοποιημένο υλικό με τους ιστορικούς σταθμούς των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, σε μια ατμόσφαιρα που φέρνει μνήμες εποχής του ΄60, με ασπρόμαυρες εικόνες και δίσκους βινυλίου, από τις κάμερες και τα πικ-απ του τηλεοπτικού πλατό. (Τρίτη 17, Τετάρτη 18 και Σάββατο 21 Μαΐου).

Οργανωμένες ξεναγήσεις για το κοινό
Σκοπός των ξεναγήσεων που προσφέρει το Μουσείο είναι να γίνει αντιληπτή  η διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία (Τρίτη  και 12.00 και 17.30, Σάββατο στις 12.00).

Επετειακό εικαστικό εργαστήρι με θέμα: το λογότυπο ΟΤΕ
Το εικαστικό εργαστήρι με θέμα τις τηλεπικοινωνίες για παιδιά 5-8 ετών, ειδικά για το διήμερο 17 και 18 Μαίου, θα λειτουργήσει και απόγευμα, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε παιδιά εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και τεχνοτροπίες και θα επαναδημιουργήσουν το λογότυπο ΟΤΕ (Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Μαΐου, 17:00-18:30)

«Μια φορά κι ένα καιρό…»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και Μνήμη», η συγγραφέας και υπάλληλος του ΟΤΕ Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη παρουσιάζει, μέσα από θεατρικό παιχνίδι, το βιβλίο της: «Το παραμύθι με τα χλωμά μάγουλα»: Μια ιστορία για την μνήμη και την αμνησία, την διαφορετικότητα και την ταυτότητα. Θα ακολουθήσει Εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι. Την εκδήλωση συντονίζει η καθηγήτρια Θεατρολογίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ά. Μαυρολέων, σε συνεργασία με το θεατρολόγο  Π. Περλέγκα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών. (Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα : 11:30-13:00. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής)