Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει πολλά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για το ΤΕΙ Ηπείρου. Οι διδάσκοντες σε τμήματα των Ιωαννίνων συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και την υπογραφή νέων συμβάσεων για το εαρινό εξάμηνο, που έχει ξεκινήσει από το Μάρτη, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος!

Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους σπουδαστές είναι πλέον ορατός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτατα διοικητικά στελέχη απειλούν με παραιτήσεις, μιας και είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το Ίδρυμα! «Ετοιμάζονται για λουκέτο στο ΤΕΙ; Αν ναι, θα πρέπει να μας το πουν ξεκάθαρα», λένε στελέχη του Ιδρύματος.

Ανάστατοι, όμως, είναι και οι εκατοντάδες φοιτητές του ΤΕΙ, που βιώνουν την πολιτική απαξίωσης της κυβέρνησης. Μαθήματα δεν γίνονται, όμως τα έξοδα για αυτούς παραμένουν, όπως τα ενοίκια των σπιτιών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται έτι περισσότερο ο οικογενειακός προϋπολογισμός.