Tην κατάργηση των εισφορών των εν ενεργεία στρατιωτικών στις Ενώσεις Αποστράτων αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα των εν ενεργεία στρατιωτικών καθώς ουσιαστικά υποχρεούνταν να συνεισφέρουν στις Ενώσεις Αποστράτων χωρίς να έχουν και ανάλογα οφέλη.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3943/2011, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταργούνται τα όσα προβλέπονταν στο Νομοθετικό Διάταγμα 1171/1972. Σύμφωνα με αυτά, οι ανώτατοι αξιωματικοί υποχρεούνταν να καταβάλλουν εισφορά 1,5% και οι λοιποί αξιωματικοί και ανθυπασπιστές εισφορά 1% (επί του βασικού μισθού) στις Ενώσεις Αποστράτων.

Οι εισφορές αυτές παρακρατούνταν από τον μισθό Ιανουαρίου κάθε έτους και παρά το γεγονός ότι σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχούσαν σε μικρό ποσό κατ’ άτομο, το συνολικό ποσό που εισέπραττε κάθε Ένωση Αποστράτων ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες εκτιμήσεις, μόνο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού έχει αποθεματικό που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ.