Η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ με αφορμή την περιοδεία που διοργανώνει η Ε.Ε. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να δώσει βήμα σε εθελοντικές οργανώσεις για να ενημερώσουν τους πολίτες για τη δράση και το έργο τους.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 η περιοδεία συνεχίστηκε στον πεζόδρομο της Ικτίνου στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή με θέμα την Προστασία του Περιβάλλοντος και των Ζώων. Στο υπαίθριο περίπτερο της Γραμματείας Εθελοντισμού συμμετείχαν το Φιλοζωικό Σωματείο Προστασία Αδέσποτων Ζώων «Η ΑΓΑΠΗ», το Σωματείο Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης, η Διασωστική και Ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Έλληνες Διασώστες», οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μίκρας, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών – Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ., η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ο.ΔΙ.Κ και η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» που δραστηριοποιούνται ενεργά στον τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος και των Ζώων.

Η Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ κα. Έλενα Ράπτη δήλωσε: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια μεγάλη ευθύνη που αναλογεί σε όλους μας. Είναι αναγκαίο να συντονιστούμε σ’ αυτόν τον κοινό στόχο πριν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνουν μη αναστρέψιμες. Μέσα από τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων μπορούμε να δυναμώσουμε το κίνημα σωτηρίας του πλανήτη. Η προστασία των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας. Καθημερινά εκατοντάδες φιλοζωικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αγωνίζονται για ένα αρτιότερο νομικό πλαίσιο προστασίας των ζώων αλλά και για την πιο αξιοπρεπή μεταχείρισή τους. Σε αυτόν τον σκοπό μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε. Να δείξουμε με καθημερινές πράξεις την αγάπη και το ενδιαφέρον μας, να δείξουμε με τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα πως είμαστε μια ώριμη και πολιτισμένη κοινωνία».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος και Ζώων της Γραμματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ κ. Γιάννης Τόσκας δήλωσε: «Ο πλανήτης μας χρειάζεται εθελοντές με δράση για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους κάθε μέρα κι όχι μόνο όταν βλέπουμε δάση και παγόβουνα να καταστρέφονται, καύσιμα να ακριβαίνουν και πηγές να στερεύουν».

Η Υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία της Γραμματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ κα. Εύα Παντούσα δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ και συμμετείχαν στη σημερινή γιορτή του εθελοντισμού. Όσοι παρευρέθηκαν είναι εθελοντές που επιλέγουν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος, των ζώων και φυσικά της ζωής του συνανθρώπου τους. Το μάθημα ανθρωπιάς που δίνουν τόσο σε έκτακτες ανάγκες, αλλά και σε καθημερινή βάση, ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

Η Υπεύθυνη για την Ανακύκλωση της Γραμματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ κα. Κατερίνα Λαλιά δήλωσε: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει για όλους τρόπος ζωής. Ο πλανήτης κινδυνεύει από το σπάταλο τρόπο που διαχειριζόμαστε τους φυσικούς του πόρους. Πρέπει όλοι καθημερινά με τις πράξεις μας να δείξουμε πως σεβόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον».

Η Υπεύθυνη για τα Πράσινα Κτίρια και τις Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας της Γραμματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ κα. Έβελυν Τσουλίδου δήλωσε: «Τα βιολογικά ή πράσινα κτίρια μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και την επιβάρυνση στο περιβάλλον. Συνεπώς, κάνουν πιο βιώσιμες και πιο ανθρώπινες τις πόλεις που ζούμε».

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας για τον εθελοντισμό, η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ ολοκληρώνει την εβδομάδα των εκδηλώσεών της. Τελευταία στάση στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κλεάνθους στη Θεσσαλονίκη, με θέμα Παιδιά – Οικογένεια.

Παράλληλα την ίδια ημέρα η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ διοργανώνει στον πεζόδρομο της Ερμού στην Αθήνα εκδήλωση, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, με παρουσία εθελοντικών οργανώσεων οι οποίες θα παρουσιάσουν στους πολίτες τη δράση και το έργο τους.