Η Αντελίνα Βαρθακούρη, μιλώντας σε podcast για την περίοδο μετά το “Globetrotters”, περιέγραψε πώς άρχισε να αμφισβητεί την εικόνα που περνούσε προς τα έξω, παρότι το κοινό είχε αγκαλιάσει την εκπομπή.
Όπως είπε, η συμμετοχή της στο ταξιδιωτικό ριάλιτι με τον Χάρη Βαρθακούρη συνοδεύτηκε από σχόλια που τη δυσκόλεψαν ψυχολογικά.
«Όταν κάναμε το “Globetrotters” και πραγματικά η αγκαλιά του κόσμου ήταν μεγάλη, η τηλεόραση το έκανε λίγο γραφικό. Ο κόσμος που το έκρινε, προσπαθούσε να το βγάλει λίγο γραφικό. “Τι μας έδειξε τώρα αυτή; Βγήκε με τον άνδρα της και τσακωνότανε”, “τι είναι αυτό;”».
Στη συνέχεια εξήγησε στο «AnesTea» πως εκείνη την περίοδο έχασε την ισορροπία της και άρχισε να αναρωτιέται αν όλο αυτό τελικά λειτούργησε υπέρ ή εις βάρος της.
«Εκεί άρχισα να χάνω την ισορροπία μου και να λέω: “τι συμβαίνει ακριβώς;”. Τελικά μου έκανε καλό ή κακό στην εικόνα μου; Άρχισα να μην είμαι σίγουρη και δεν τη χάρηκα την επιτυχία μου».
«Προσπαθούσα να μπω στα παπούτσια μιας επιτυχίας»
Η ίδια παραδέχτηκε ότι στη συνέχεια μπήκε σε μια διαδικασία να προσαρμόσει τη δημόσια εικόνα της με βάση όσα θεωρούσε ότι «λειτουργούν» τηλεοπτικά.
«Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει και να κάνει ό,τι θέλει. Σημασία έχει εσύ τι κάνεις… Περπάτησα κι εγώ σε έναν δρόμο… να γίνω ξανθιά γιατί αυτό θα πετύχει και θα το παίξω λίγο έτσι γιατί αυτό πουλάει. Μπούρδες. Απέτυχα. Αυτή είναι η αλήθεια».
Η Αντελίνα Βαρθακούρη ανέφερε επίσης πως εκείνα τα χρόνια αισθανόταν ότι απομακρύνθηκε από τον πραγματικό της εαυτό, προσπαθώντας να ακολουθήσει μια εικόνα επιτυχίας που τελικά δεν την εξέφραζε.
«Γιατί όταν είσαι γνήσιος δεν χάνεις ποτέ. Αυτό το κομμάτι έλειψε από την Αντελίνα, από τον εαυτό μου προσωπικά εκείνα τα χρόνια. Δεν ήμουν εγώ. Προσπαθούσα να μπω στα παπούτσια μιας επιτυχίας. Ότι αυτό κάνει επιτυχία, τίποτα δεν έκανε».
Η αναφορά στον Χάρη Βαρθακούρη και η περίοδος της αποχής
Σε άλλο σημείο της συζήτησης, μίλησε για το διάστημα που επέλεξε να απομακρυνθεί από την τηλεόραση, τονίζοντας πως αυτή η απόφαση ήταν από τις λίγες φορές που ένιωσε πραγματικά ήρεμη με τον εαυτό της.
«Ίσως το πιο ομαλό πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου ήταν αυτή η μέρα που είπα πως τα αλλάζω όλα. Ίσως η πιο φυσιολογική φάση της ζωής μου ήταν η μέρα που είπα: ξεκινάω το ταξίδι να με βρω».