Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση της υγείας των 50 απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συμπληρώνουν αύριο ένα μήνα αποχής από το φαγητό (άρχισαν στις 25 Ιανουαρίου), αρνούμενοι κάθε τροφή και λαμβάνοντας μόνο νερό με αλάτι και ζάχαρη.

Χτες, ακόμη τρεις νέοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» έπειτα από λιποθυμικά επεισόδια, με τελευταίο τον 28χρονο Ραντουάν, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται στο Ιπποκράτειο και ο 27χρονος Χαλίλ, όπου διακομίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Πλέον οι γιατροί κάνουν λόγο για κίνδυνο πρόκλησης «μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία τους», καθώς, έπειτα από ένα μήνα απεργία πείνας, επηρεάζονται τα νεφρά και άλλα ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που τους παρακολουθεί, «οι απεργοί πείνας παρουσιάζουν σοβαρή απώλεια βάρους με εμφανή τα σημεία σωματικής εξάντλησης και έντονης καταβολής. Μέχρι στιγμής έχουν νοσηλευτεί επτά άτομα λόγω επεισοδίων απώλειας αισθήσεων. Οι περισσότεροι παρουσιάζουν συχνά επεισόδια ορθοστατικής υπότασης, μυαλγιών, υπογλυκαιμίας, δυσκολία στη μετακίνηση και παράλληλα κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη διαταραχές καρδιακού ρυθμού». Οι γιατροί επισημαίνουν ότι «οι απεργοί πείνας μπαίνουν στη διαδικασία της πρόκλησης μη αναστρέψιμων βλαβών για την υγεία τους».

Πηγή: aggelioforos.gr