Το αχλάδι ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες C και K, κάλιο και χαλκό, ενώ οι άφθονες φυτικές ίνες το κάνουν εξαιρετική επιλογή για καλή πέψη. Έχει επίσης λίγες θερμίδες και σημαντικά αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στον έλεγχο του βάρους και στη μείωση φλεγμονών.

Υλικά (4 τεμάχια)

  • 250 γρ. αλεσμένο αχλάδι (στο μπλέντερ, χωρίς τα κουκούτσια)
  • 150 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα (ανά τεμάχιο)

  • 1 κ.γ. μέλι
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, με τη βοήθεια αυγοδάρτη ή μεγάλου πιρουνιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής.
  • Βήμα 2: Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα σε μέτρια φωτιά (αν δεν έχουμε, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σε αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες αχλαδιού).
  • Βήμα 3: Για κάθε τεμάχιο βάφλας, βάζουμε στη βαφλιέρα 3 κ.σ. από το μείγμα, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά. Στην περίπτωση της κρέπας, ψήνουμε από κάθε πλευρά για 1-2 λεπτά.
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Διατροφική αξία ανά βάφλα

  • Ενέργεια: 172 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8,1 γρ.
  • Λιπαρά: 6,4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI