Μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου διαδήλωση αλληλεγγύης για τους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας.

Σήμερα τους απεργούς που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στο αίτημα τους για νομιμοποίηση.

Οι 50 μετανάστες που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διανύουν ήδη την δέκατη ημέρα απεργίας πείνας και εξετάζονται καθημερινά από ιατρική ομάδα.

Χθες απηύθυναν μέσω βίντεο ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους 250 συντρόφους τους απεργούς πείνας στην Αθήνα, διαμηνύοντάς τους ότι κάθε δύο μέρες θα επικοινωνούν μαζί τους με αυτόν τον τρόπο.

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου θα γίνει συγκέντρωση αλληλεγύης από τα Μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγ. Αναργύρων στην Άνω Πόλη και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 12:00 διοργανώνεται πορεία στα δυτικά με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους.