Βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται τις επόμενες μέρες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ από το Σαββατοκύριακο και μετά έρχεται το καλοκαίρι με τον υδράργυρο να παίρνει την ανηφόρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός θα παραμείνει δροσερός και αυτή την εβδομάδα. Σήμερα σημειώνονται βροχές στην Κρήτη, καθώς και στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιόλουστος καιρός.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα έχουν ένταση επτά μποφόρ, αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέβει και θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς.

Την Τρίτη θα βρέξει σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ίσως και στη Θεσσαλία, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία ίσως να σημειώσει μικρή άνοδο και να φτάσει τους 30 βαθμούς.

Την Τετάρτη θα είναι η πιο σημαντική καιρική ημέρα, καθώς θα βρέχει σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ θα σημειώνονται και καταιγίδες. Μάλιστα το μεσημέρι προς το απόγευμα θα βρέξει και σε περιοχές στα βόρεια της Αττικής.

Την Πέμπτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος με κάποιες μπόρες μεσημέρι και απόγευμα.

Την Παρασκευή υποδεχόμαστε το καλοκαίρι, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό της μεθεπόμενης Κυριακής, όταν οι πολίτες θα φτάσουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 33 βαθμούς Κελσίου.