Για τη φετινή χρονιά, που όπως τόνισε μαστίζεται από πολλές ιώσεις και στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά, μίλησε την Πέμπτη 11/4 η Ματίνα Παγώνη. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Ειδικότερα, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο EΡΤΝews και στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» είπε: «Φέτος είναι η χρονιά των πολλών ιώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα περιστατικά δεν είναι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα μικρά παιδιά. Όλες αυτές οι ιώσεις μας βρήκαν σε ένα ανοσοποιητικό σύστημα όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια, γιατί ήμασταν δυόμισι χρόνια σε καταστολή με τις μάσκες μας. Δεν είμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον που ο οργανισμός έχει συνηθίσει όπως τις προηγούμενες χρονιές που φυλαγόμαστε, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, και κάπως είχαμε ένα τελείως διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Σιγά σιγά όμως θα επανέλθουμε, γιατί τώρα, όπως ξέρετε όλοι, οι μάσκες έχουν βγει και υπάρχουν μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα».

Στη συνέχεια, η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πως οι ιώσεις που υπάρχουν φέτος αφορούν το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό, ενώ η γρίπη δεν έχει φύγει ακόμη και υπάρχουν πολλά περιστατικά.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς της γρίπης τόνισε: «Όταν κάνουμε το εμβόλιο, δεν σημαίνει ότι δεν θα νοσήσουμε, απλώς δεν θα κάνουμε επιπλοκές και θα το περάσουμε με τελείως διαφορετικά κλινικά συμπτώματα από ό,τι να μην το είχαμε κάνει. Επομένως, λοιπόν, εμβολιαζόμαστε για να είμαστε σε καλύτερη κλινική κατάσταση με πολύ πιο ελαφρά συμπτώματα».