Πρόσκληση σε όλους τους ακομμάτιστους Έλληνες απηύθυνε η «Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα», για να συμμετάσχουν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 2 μμ αύριο στα Προπύλαια.

Το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται από αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές οργανώσεις, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ολοκληρώνεται με συναυλία στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα με πλειάδα συγκροτημάτων.

Η «Επιτροπή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα» χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ως ξεπουλημένους προδότες συνδικαλιστές και προσκυνημένους ραγιάδες και σημειώνει ότι με όπλο τη σημαία τους και κάστρο την ψυχή τους, οι κάτοικοι θα βάλουν τέλος στον εφιάλτη των λαθρομεταναστών.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ από την πλευρά τους, αναφέρονται σε ανακοινώσεις τους στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής που θα στηρίζεται στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Εκφράζουν την αγωνία τους για την εξέταση αιτημάτων πολιτικού άσυλου και ζητούν ανθρώπινη υποδοχή και στέγαση των μεταναστών, καθώς και τερματισμό των βίαιων, φασιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών οργανωμένων συμμοριών αλλά και των ίδιων των οργάνων της Πολιτείας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τις αποφάσεις για τις απολύσεις δεν τις παίρνουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και τη Σενεγάλη, αλλά η κυβέρνηση του “Καλλικράτη” που απολύει 200.000 συμβασιούχους και εργαζόμενους στους δήμους, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες.