Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη Νέα Ιωνία κατέθεσε προς τους υπουργούς : Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ιωάννη Ραγκούση, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Κων/να Μπιρμπίλη, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Ειδικότερα, η βουλευτής σημειώνει «Σε αρκετές γειτονιές της Ν. Ιωνίας συναντάμε τα κουφάρια ερειπωμένων κτιρίων τα οποία όχι μόνο υποβαθμίζουν την περιοχή αλλά και προκαλούν εύλογη ανησυχία στους πολίτες που κατοικούν στην περιοχή.

Δίπλα στις γραμμές του τραίνου και στη συμβολή των οδών Ηρακλείου & Αγ. Αναστασίας βρίσκεται το τεράστιο κτίριο της Γενικής Ασφάλειας Χωροφυλακής Αττικής, το οποίο έπαψε να χρησιμοποιείται από το 1985 με την ενοποίηση των σωμάτων Ασφαλείας.

Το κτίριο συνορεύει με κατοικίες αλλά και με το 19ο Δημ. Σχολείο Ν. Ιωνίας.
Ένα άλλο τέτοιο κτίριο συναντάμε στην οδό Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, από την πλευρά του πρώην Βιομηχανικού Πάρκου.

Αυτό το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του οποίου ο πίσω τοίχος εφάπτεται με το πεζοδρόμιο προκαλεί ανησυχίες, καθώς σοβάδες και τζάμια πολλές φορές πέφτουν στο δρόμο.

Τα ίδια προβλήματα προκαλούνται από την εγκατάλειψη των κτισμάτων στο οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ που ο δήμος διεκδικεί εδώ και 20 χρόνια προκειμένου να γίνουν σχολεία.

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί, Ποια λύση προτίθεστε να δώσετε άμεσα έτσι ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών αλλά και να σταματήσει η υποβάθμιση που απαξιώνει τον κοινωνικών ιστό της περιοχής;»