Ήπιος είναι ο καιρός και σήμερα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, αλλά και λίγες τοπικές βροχές προς το ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο. Περισσότερες βροχές αναμένονται αύριο και μεθαύριο και με έμφαση το ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο με μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία να μας έρχεται από Κυριακή και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ήπιος καιρός και σήμερα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά και λίγες τοπικές βροχές προς το ανατολικό – νοτιοανατολικό…

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, February 6, 2024

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, αναμένεται την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αλλαγή του καιρού αναμένεται την Κυριακή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ανέφερε πως και την Πέμπτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανόν να βρέξει για λίγο στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Έως το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί στα Δωδεκάνησα ο βροχερός καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Από την Κυριακή και από τα δυτικά θα περάσουμε σε μια φθινοπωρινή εκδοχή.