Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πολιτικοί αποχαιρετούν σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τον σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαλακόπουλο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Θερμή παράκληση των δικών του ανθρώπων είναι: «αντί στεφάνων στη μνήμη του ενισχύουμε το “Σπίτι του ηθοποιού” και το Τ.Α.Σ.Ε.Η.», όπως ανέφερε η ηθοποιός Μαρία Καβουκίδου σε ανάρτησή της για την κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία…

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έπαιξε σε σπουδαίες παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα». Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στη θρυλική σειρά «Εκείνος κι εκείνος».

Είχε κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Ήταν παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτιδα και είχε συνεργαστεί μαζί της στο θέατρο, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος.

Είχε δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά ότι δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.