Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, γιατρό και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Γούλα και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδη Νικολάου, στο περίπτερο του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο της ΔΕΘ και συζήτησαν  θέματα που αφορούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η ανάπτυξη, η ισχυροποίηση και η εδραίωση των περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως κορυφαίων τουριστικών προορισμών και η συνολική προβολή τους επιβεβαιώθηκε ως κοινός στόχος. Με την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για τη συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού  δόθηκε έμφαση στην προώθηση των συνεργιών της Περιφέρειας με τους φορείς του Τουρισμού και τον ΕΟΤ, καθώς και στις δράσεις για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, όπως:

  • η διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων master class
  • η προώθηση τουρισμού κρουαζιέρας
  • η στήριξη του Film Office που συστάθηκε το 2020, και με τη λειτουργία του έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μεγάλες παραγωγές, ταινίες και διαφημίσεις στην Περιφέρεια.

Με το βλέμμα στο μέλλον, σχεδιάζεται μία σημαντική δράση για την προώθηση και εδραίωση σε παγκόσμιο επίπεδο του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού και της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στο πλαίσιο της Philoxenia 2023, της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού τον Νοέμβριο του 2023 στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εκδηλώσεις σε τομείς όπως η πλαστική χειρουργική, η οδοντιατρική, η δερματολογία.

Η συνεργασία θα συνεχιστεί κατά το επόμενο διάστημα βάζοντας στο επίκεντρο όλες τις Ειδικές Μορφές τουρισμού, που μπορούν να στηρίξουν την τοπική κοινωνία και να αναπτύξουν την τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση να συμβάλλουν με τη βιωσιμότητά τους στην εθνική οικονομία, δίνοντας βεβαίως έμφαση στην ποιότητα που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε σε παγκόσμιο επίπεδό.

Συνάντηση  Εργασίας της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με τον Πρόεδρο του Thessaloniki Convention Bureau

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του THESSALONIKI CONVENTION BUREAU (TCB) Πρόδρομο Μοναστηρίδη, την Αντιπρόεδρο Ελένη Σωτηρίου και τον managing director και Γ.Γ Περικλή Μαγουλά, που εργάζονται με επιτυχία για τον Συνεδριακό Τουρισμό, στο περίπτερο του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού στη ΔΕΘ.

Το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενεργεί ως ενδιάμεσος σύνδεσμος μεταξύ διοργανωτών συνεδρίων και τοπικών παρόχων υπηρεσιών, συνεδριακών κέντρων, χώρων, ξενοδοχείων, PCO & DMC (Professional Conference Organizers & Destination Management Companies). Έχουν σκοπό της δραστηριότητας τους να καθιερώσουν τη Θεσσαλονίκη ως έναν εξαιρετικό προορισμό συναντήσεων και συνεδρίων, με στόχο την αύξηση της διεθνούς δικτύωσης, τη φιλοξενία άκρως επαγγελματικών εκδηλώσεων MICE, τη συμμετοχή στις σημαντικότερες εκδηλώσεις του συνεδριακού κλάδου παγκοσμίως.

Ως Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, συζήτησε με τους εκπροσώπους του TCB για τη σειρά των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει προκειμένου να προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη ως καταλληλότερο προορισμό.

Η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη με τον σωστό σχεδιασμό που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Τουρισμού θα αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις και τις αλλαγές, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τον Συνεδριακό Τουρισμό στο διεθνές περιβάλλον.