Μετά το χθεσινοβραδυνό, άγριο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel, τα Τρίκαλα ξύπνησαν με πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις. Κάτοικοι με προβλήματα υγείας μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ενώ η πόλη παραμένει χωρίς ρεύμα για 12 και πλέον ώρες.

Οι εικόνες από τον υπερχειλισμένο Ληθαίο ποταμό, με τις εξαφανισμένες όχθες και το νερό να έχει καλύψει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να αγγίζει μέχρι και τις γέφυρες της πόλης, όπως εκείνη του Αρριανού, στην οδό Καρδίτσας, η οποία έχει κλείσει, προκαλούν ανατριχίλα. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μιχαλάκης και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμου Τρικκαίων ερευνούν που υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν φράγματα του ποταμού για να βρει οδό διαφυγής το νερό και να μη πλημμυρίσει η πόλη.

Λασπόνερα εισέβαλαν μέσα σε σπίτια και μαγαζιά καταστρέφοντας περιουσίες, ενώ κάτοικοι εκφράζουν αγανάκτιση αλλά και φόβο για την μη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. «Ήταν αδιανόητη η ένταση της βροχής χθες βράδυ. Ευτυχώς σταμάτησε τώρα να βρέχει. Πού και πού βγάζει λίγο ήλιο» λέει στο newsbeast.gr η Α.Χ. κάτοικος της πόλης εκφράζοντας, ωστόσο, ανησυχία για την επόμενη μέρα. «Πώς θα μαζευτεί όλο αυτό το νερό; Τι θα γίνει με τα σπίτια που έχουν 1,5 μέτρο νερό μέσα; Οι άρρωστοι που χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;» λέει με αγωνία, αγωνία την οποία σίγουρα συμμερίζονται οι περίπου 140.000 κάτοικοι της πόλης της Θεσσαλίας.