Ο Αντώνης Καρυώτης έχασε άδικα τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης, 05/09, αφού μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν βίαια προς τη θάλασσα, ενώ εκείνος προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αυτό. Ο άτυχος άντρας ταξίδευε προς τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, η οποία θρηνεί για τον άδικο χαμό του 36χρονου.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αντώνης Ζερβός, βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24, προκειμένου να δώσει μια εικόνα του πόσο αγαπητός ήταν ο 36χρονος στην κοινότητα. «Ο Αντώνης (Καρυώτης) ήταν ένα ήσυχο παιδί, το οποίο κυκλοφορούσε μέσα στην πόλη είτε με το ποδήλατο είτε με τα πόδια, προκειμένου να κάνει τα θελήματα που έκανε κάθε μέρα, για να μιλήσει με τον κόσμο, ήταν ένα ήσυχο παιδί», είπε, αρχικά, ο κ. Ζερβός.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε για τον 36χρονο πως «δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, δεν είχε έρθει σε ρήξη με κανέναν στον Άγιο Νικόλαο. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως σε αυτή την άτυχη στιγμή, αποκλείεται να ήρθε σε αντιπαράθεση με το πλήρωμα. Ίσως, να μην μπορούσε καν να τους μιλήσει». Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως ο άτυχος Αντώνης είχε δουλέψει και στον δήμο Αγίου Νικολάου, ως εργάτης καθαριότητας. «Ήταν συνεργάσιμος και συνεννοήσιμος, γι’ αυτό τον χρησιμοποιούσαν για θελήματα, ήξεραν πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα».

«Το παιδί, όταν κάποιος έλεγε κάποια κουβέντα εναντίον του, μπλόκαρε. Δεν ξέρω πώς και γιατί αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν σε αυτή την απάνθρωπη ενέργεια, αυτό που συνέβη δεν μπορεί να συμβεί μεταξύ των ανθρώπων χωρίς λόγο και αιτία. Το παιδί δεν ήξερε να κολυμπάει, προσπαθούσε να κρατηθεί από τον καταπέλτη. Εδώ υπάρχουν πολλά ζητήματα. Δεν υπήρχε ένας λιμενικός να ελέγξει, ενώ αν δεν είχε φύγει το πλοίο, θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί», ανέφερε, επιπλέον, ο κ. Αντώνης Ζέρβος.

«Το πλοίο έφυγε, δεν υπήρχε λιμενικός, πολλές συγκυρίες συνέβησαν ταυτόχρονα, για να χαθεί μια αγνή ψυχή, ένα ‘’αρνί του Θεού’’, όπως λέμε στον Άγιο Νικόλαο, έφυγε με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Όσον αφορά το αν ο 36χρονος συνήθιζε να έρχεται συχνά στην Αθήνα, ο δήμαρχος ανέφερε πως «ταξίδευε συχνά, παρόλο που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να ταξιδεύει». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί δεν θα έπρεπε να ταξιδεύει, ο κ. Ζέρβος απάντησε πως «δεν νομίζω πως υπήρχε ιδιαίτερος λόγος. Πληροφορηθήκαμε ότι είχε κάποιες σχέσεις με την εκκλησία. Θα φανεί τι ακριβώς συνέβη, το σίγουρο είναι πως δεν δημιουργούσε πρόβλημα αυτό το παιδί».

Τέλος, ο κ. Ζέρβος ανέφερε στη συνέντευξή του πως η κηδεία του Αντώνη Καρυώτη είναι αύριο, ενώ ο δήμος θα καλύψει τα έξοδα.