Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
  • 10 μεγάλες γαρίδες (καθαρισμένες, κρατάμε τις ουρές και το κεφάλι)
  • Χυμό λεμονιού και το ξύσμα ενός λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε τις γαρίδες με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Βάζετε τη μαρινάδα μαζί με τις γαρίδες μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Ξετυλίξτε και κόβετε σε 3 μεγάλες λωρίδες κανταΐφι και την κάθε λωρίδα την κόβετε σε 3 μικρά μέρη.
  3. Ρολάρετε και τυλίξτε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές ακάλυπτες.
  4. Τηγανίζουμε τις γαρίδες σε καυτό λάδι στους 180 βαθμούς, μια γαρίδα κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.