Υλικά

  • 500 γρ φιλέτο χοιρινό
  • 1/3 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ λιαστή ντομάτα
  • 100 γρ κατίκι
  • 50 γρ μανιτάρια Ευβοίας
  • 1 φλ τσαγιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ ζωμό μόσχου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο που το έχουμε κόψει μενταγιόν, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και μόλις μαραθεί το κρεμμύδι το σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Ρίχνουμε και το ζωμό μόσχου, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου. Μόλις θα είναι έτοιμο, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι για να πάρουν χρώμα. Στο τέλος παίρνουμε τα χοιρινά μενταγιόν και ετοιμάζουμε το πιάτο.
  3.  
  4. Βάζουμε με σειρά το φιλέτο κομμάτι κομμάτι και ανάμεσα κατίκι και μια φέτα λιαστή ντομάτα. Στο τέλος ρίχνουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και περιχύνουμε με την σάλτσα που έχουμε κρατήσει από τους χυμούς του. Το συνοδεύουμε με λευκό ρύζι πιλάφι.