Υλικά

  • 200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 150 ml λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 100 γραμμάρια πράσινα σαλατικά
  • 500 γραμμάρια μανούρι
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες, φυλάμε το λάδι τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε τα μυρωδικά, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στο μπολ. Ξεπλένουμε την κάπαρη, την αφήνουμε να στραγγίξει και την προσθέτουμε και αυτή. Βάζουμε το ξίδι και το λάδι από τις ντομάτες σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε όλα ώστε να γίνουν μια κρεμώδη σάλτσα. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Νοστιμίζουμε με πιπέρι ώστε να γίνει αρκετά πικάντικη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα πράσινα σαλατικά και τα τοποθετούμε στα πιάτα. Κόβουμε το μανούρι σε φέτες ή σε κυβάκια και το μοιράζουμε πάνω στη σαλάτα. Περιχύνουμε τέλος τη σαλάτα μας με τη σάλτσα.