Υλικά

  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
  • 2 λεμόνια
  • 8 φύλλα φασκόμηλο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Χτυπάτε λίγο τα φιλέτα κοτόπουλου ίσα-ίσα να απλώσουν και να γίνουν επίπεδα. Τα περιχύνετε με το χυμό του ενός λεμονιού και τα αλατοπιπερώνετε. Σε κάθε ένα, τοποθετείτε μία φέτα λεμονιού και ένα φύλλο φασκόμηλο.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τα φιλέτα και τα μαγειρεύετε για 7-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε το τυρί κρέμα πάνω σε κάθε φιλέτο και αφήνετε να λιώσει μερικώς και να γίνει κρεμώδης η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκια σαλάτα με κόκκινο μαρούλι, καρότο και κουνουπίδι.