Την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε φρέσκα βότανα κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και ξεπλύνετέ τα αμέσως μόλις γυρίσετε σπίτι από την αγορά ή το κατάστημα. Μην περιμένετε μέχρι τρία λεπτά πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία του δείπνου.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε, αλλά το να πλύνετε ολόκληρο το μπουκέτο σωστά ενυδατώνει τα τρυφερά φύλλα, κάνοντάς τα να παραμένουν πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αλλά ο λόγος για τον οποίο το πλύσιμο των βοτάνων σας εκ των προτέρων είναι πραγματικά μια επαγγελματική κίνηση είναι ότι κάνει περίπου 100 φορές πιο πιθανό το γεγονός να τα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας όταν είστε στην κουζίνα. Καθαρίστε, λοιπόν, εκ των προτέρων όλα τα βότανα που είναι εμφανώς βρώμικα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα προσθέσετε με τη χούφτα σε ένα πιάτο στη στιγμή. Πώς να τα αποθηκεύσετε καλύτερα;

Κόψτε τις άκρες

Βότανα

Κόψτε τις άκρες των βοτάνων σας με ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι. Τα φρεσκοκομμένα κοτσάνια βοηθούν τα βότανα να απορροφήσουν καλύτερα το νερό, ώστε να ζωντανέψουν. Όσο καλύτερα φαίνονται τα μυρωδικά σας, τόσο καλύτερο θα είναι και το τελικό πιάτο σας. Αν τα κοτσάνια είναι χοντρά και πρόκειται να τα πετάξετε αργότερα, μπορείτε να το κάνετε εξαρχής ώστε να τα έχετε έτοιμα για χρήση.

Πλύνετε σε κρύο νερό

Βότανα

Τοποθετήστε τα μυρωδικά σε μια σαλατιέρα και γεμίστε την με κρύο νερό. Ανακινήστε τα βότανα με τα χέρια σας για να ξεκολλήσει η βρωμιά από τα κοτσάνια και τα φύλλα. Στη συνέχεια, σουρώστε και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει το νερό. Τέλος, στύψτε τα βότανα για να στεγνώσουν.

Σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί

Μεταφέρετε τα βότανα σε απορροφητικό χαρτί, στη συνέχεια τυλίξτε τα με τις υγρές πετσέτες και αποθηκεύστε τα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων. Θέλετε να διατηρήσετε κάποια υγρασία εκεί μέσα, ώστε να παραμείνουν φρέσκα. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα, βγάζοντας μερικά φύλλα όποτε τα χρειάζεστε.